26 października w naszej świetlicy szkolnej odbyły się warsztaty kulinarne, podczas których dzieci samodzielnie przygotowywały dla siebie sałatki owocowe. Akcja obejmowała swoim zasięgiem wszystkie klasy od 1 do 3 i odbywała się w ramach Światowego Dnia Warzyw i Owoców.
Dzieci w tym dniu przyniosły ze sobą ulubione owoce oraz jednorazowe naczynia i sztućce. Pod okiem pań nauczycielek kroiły i mieszały składniki, a efekty pracy przerosły najśmielsze oczekiwania organizatorów warsztatów. W atmosferze radosnej pracy dzieci nie tylko poznawały rodzaje owoców, sposoby na ich obieranie i pokrojenie, ale także zapoznawały się z innymi uczestnikami zajęć. Integracji przy spożywaniu sałatek towarzyszyły rozmowy i niezliczone uśmiechy dzieci. Moc wspaniałych, pozytywnych emocji udzieliła się tego dnia wszystkim.
Bardzo dziękujemy rodzicom za solidne przygotowanie owocowej „wyprawki” na warsztaty, nauczycielom za ogromną pomoc podczas całego dnia kulinarnych zmagań, a dzieciom za zaangażowanie i wspaniałe emocje, które mamy nadzieję powtórzyć podczas kolejnych tego typu wydarzeń w naszej świetlicy.